Cuma, Ağustos 04, 2006

E-LIS: Click & Use >4000

E-LIS'te doküman sayısı 4000'i aşti. E-LIS'e katkısı ve ilgisi olan herkese, makalelerini arşive eklemeyi kabul ettikleri icin Türk Kütüphaneciliği ve Bilgi Dünyası dergi yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonrasi icin dileğimiz, henüz çalışmasını E-LIS arşivine eklememis meslekdaşlarımızı aramızda görmek, Türkiye'de alanımızda yapılacak kongre/konferans/toplantı bildirilerini arşivde toplamak ve E-LIS'i alanımızda Türkçe literatür için kullanabilecegimiz bir havuz haline dönüştürmek.

Sayılarla E-LIS:

Yönetici: 4
Editor: 67
Katılımcı ülke sayısı: 45
Kayıtlı kullanıcı: 1857
Doküman sayısı: >4000
Türkiye'den doküman sayısı: 101

Bu konuda dünyada listelere gönderilen bir mesajin Türkçesini şöyle:

Kütüphane ve Enformasyon Bilimi (KEB) alanında uluslararası e-baskı arşivi olan E-LIS'teki doküman sayısı 4000'i geçti. E-LIS koordinatörü, Imma Subirats Coll. (İtalya) 45 ülkeden 65 editörden oluşan, gönüllü arşiv çalışanlarını çalışmalarından dolayı kutladi.

E-LIS'in kurucularından Antonella De Robbio (İtalya), CILEA konsorsiyumuna E-LIS sunucusunu üstelendikleri için minnettar olduklarını, çalışmalarının çok güvenilir olduğunu ve KEB tarihinde kendilerinin bu öncü çalışmaları ile hatırlanacağını belirtti.

E-LIS gönüllü çalışanlarından Thomas Krichel (Rusya) görüşlerini şöyle dile getiriyor, "E-LIS'in KEB topluluğu tarafından tercih edilen konuya özel bir arşiv olduğuna şüphe yok. Uygulamalarımız teknik anlamda güçlü ve sağlıklı metadatanın tedariğinde harika bir iş çıkarılmakta. Ancak E-LIS ününe güvenmemeli ve güvenmeyecek. Beklentimiz ASIS&T ve Collnet toplantıları gibi, KEB konulu konferans düzenleyicileri ile daha yakın çalışmak."

ABD E-LIS editörü Norm Medeiros, "geçen yılki American Society for Information Science and Technology yıllık toplantı bildirilerini E-LIS'e aktarmadan önce, her yazarın izni için ricada bulunduk. Yanıtlar çoğunlukla pozitifti. Çoğu yazar içtenlikle çalışmalarının E-LIS'te yer almasını onayladı. ASIS&T bildirileri E-LIS'in kapsamaktan gurur duyduğu önemli ve sağlam bir koleksiyon" diyerek görüşlerini dile getirdi.

Heather Morrison, Kanada E-LIS editörü ve çok saygın bir açık erişim destekçisi "Bu tür pro-aktiv bir çalışma E-LIS takımını farklı kılıyor" dedi.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home