Pazar, Ekim 29, 2006

ANKOS Çalıştayı: Kurumsal Arşivler, e-Kitaplar ve Uzun Süreli Koruma

Kurumsal arşivler, e-kitaplar ve uzun süreli koruma konularına yönelik olarak düzenlenen ANKOS Çalıştayı, 26-27 Ekim 2006 tarihlerinde Sabancı Üniversitesi Bilgi Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Bu sene ilki gerçekleştirilen çalıştayı, önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımcı kitlesi ile sürdürmeyi amaçlayan ANKOS, kütüphane ve bilgi merkezi çalışanlarının ilgili literatürdeki yeni gelişmeleri takip edebilmelerini amaçlıyor.

Toplam dört oturumdan oluşan çalıştay kapsamında Bournemouth Üniversitesi’nden David Ball “Developing the Market Place: The Role of Consortia in Bringing About New Business Models and Services”; Bavarian State Kütüphanesi’nden Gregor Horstkemper, "Long-Term Preservation of Digital Resources: Problems, Strategies, Approaches of the Bavarian State Library"; Key Perspectives Ltd. şirketinden Alma Swan, "Your Institutional Repository: What It Can Do For Your Institution and What Your Institution can Do for the Repository" ve Cincinnati Üniversitesi’nden David Kohl “Institutional Repositories: Current Development, Future Promise” adlı sunumlarıyla yer aldılar. Konularında uzman bu kişilerden deneyimlerini duymak ve onların bilgilerini paylaşmak tüm katılımcılar için oldukça yararlı oldu. Sunumlar önümüzdeki günlerde ANKOS web adresinde yer aldığında sizleri yine buradan bilgilendireceğiz.

Çalıştayın düzenlenmesini sağlayan ANKOS Yürütme Kurulu üyelerine ve ev sahipliği için Sabancı Üniversitesi Bilgi Merkezi’ne teşekkür ediyoruz.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home